Architect magazine

RIBA

http://www.homedesignfind.com/wp-content/uploads/2009/02/howtochooseanarchitect1.jpg

+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390ساعت 7:55  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Dutch firm MVRDV and Danish firm ADEPT have won a competition to design a building housing health, leisure, culture and education facilities for Frederiksberg in Denmark.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Above and top image by Luxigon, copyright MVRDV/ADEPT.

Called House of Culture and Movement, the project will be the first in a series of three buildings.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Above image by Luxigon, copyright MVRDV/ADEPT.

It will consist of a glass cube containing six stacked boxes, each with a specific function.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Above image by Luxigon, copyright MVRDV/ADEPT.

Spaces between these volumes will be used for various changing activities and the main circulation through the building.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Above image by Luxigon, copyright MVRDV/ADEPT.

Here are some more details from MVRDV:


MVRDV and ADEPT win competition for House of Culture and Movement, Frederiksberg, DK

Today the City of Frederiksberg, Denmark, the Danish Foundation for Culture and Sport Facilities and Realdania announced MVRDV and ADEPT winner of the House of Culture and Movement competition in Frederiksberg, Denmark.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Above image by Luxigon, copyright MVRDV/ADEPT.

The building is a new urban typology with its mix of community centre, exhibition and performance, playground, park and health centre.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Above image by Luxigon, copyright MVRDV/ADEPT.

The House of Culture and Movement is aimed to engage the population of Frederiksberg in a healthy and active life style. The 4,000 m2 building is set in 4,500m2 public gardens and is the first in a series of 3 buildings.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Above image by Luxigon, copyright MVRDV/ADEPT.

The first phase is to be completed in 2015 and has a total budget of 17 million Euro.The main ambition for the House of Culture and Movement is to offer the Flintholm neighborhood a dynamic meeting point for people of all ages taking part in a wide range of activities.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

Above image by Luxigon, copyright MVRDV/ADEPT.

Health, culture, leisure and education should smoothly blend together to create a spectacular architectural experience that will become a destination.The main building, the House of Culture and Movement, or Ku-Be (Kultur- og Bevægelseshus) is a rectangular glass volume containing six stacked ideal programmatic elements.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

The space in-between can be programmed flexibly as a ‘play zone’ with various activities and main circulation.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

The stacked elements hold more specific uses: a theatre, a health zone, food zone, a zen area, a study centre and exhibition hall, fitness and activity centre, a wellness centre and an area for the administration.

House of Culture and Movement by MVRDV and ADEPT

The theatre is flexible and can be used in different stage and audience settings; in addition its large window allows it to be used as an open air theatre where the public stays in the garden.

The building is a truly multifunctional public centre which engages its users.  The 3 volumes are wrapped in an ‘urban curtain’ that acts as frame for the garden.

+ نوشته شده در  شنبه بیست و هشتم اسفند 1389ساعت 9:25  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

michael-jantzen-m-velope-01.jpgmichael-jantzen-m-velope-04.jpg
Architect Michal Jantzen created design for a good meditation place. The mass itself is very simple – cost cuboid. The construction is from wooden squares and filling from wooden laths. These solids are fixed to mobile sides. This involve changes in pavilion, it could be absolutely opened, or fully closed. This approach then can create a thousand different shapes and that is the main thought. An architect aimed to handle a mood and express it in a space.

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و ششم آبان 1389ساعت 1:13  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

hemeroscopium-house-3.jpg
hemeroscopium-house-1.jpghemeroscopium-house-2.jpghemeroscopium-house-4.jpghemeroscopium-house-5.jpghemeroscopium-house-6.jpghemeroscopium-house-7.jpg
The Hemeroscopium House, by Ensamble Studio in Madrid, is a refined combination of heavy infrastructural pieces. The pieces are stacked; the resulting spaces are a house. Most awesome is the pool deck, entirely under what is typically used for highway or parking superstructures: a giant precast beam. The surreal scale of the elements–nothing except the furniture appears people-scale–reminds us of OMA’s work. Yet this is almost post-OMA, in that there is a clear pleasure to living underneath a highway overpass. The deck you walk on is polished and smooth, the pool and furniture are gorgeous, the landscaping mellow. There’s no brutality to this brutalism, only refinement and play. In short a place to live.

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و ششم آبان 1389ساعت 1:12  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوازدهم آبان 1389ساعت 20:52  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

قت در توپوگرافی زمین:

هر زمان که ماریو بوتا منطقه ای را برای خانه ای جدید در نقطه ای بر می گزید،توجه شایانی به سایت مبذول می داشت و ملهم از علم به ساکنین قدیمی آن نقطه می باشد که ما قادر به وصف این حس وفاداری نمی باشیم.


خانه شخصی در ویگانلو

حتی اگر به طور اتفاقی با یک ساختمان که ماریو بوتا طراحی کرده است برخورد کنیم محال است به حس عمیق حاصل از نظم ترکیبی آن نبریم.



Hotel Tschuggen AG

توجه به ساده گرایی:


خانه شخصی در استابیو


موزه هنر مدرن سانفرانسیسکو

گرایش به فرم های هندسی:

گذشتگان همواره با بهره گیری از فرم های خالص هندسی مانند استوانه،مکعب و مثلث متساوی الضلاع نوعی تضاد با طبیعت را نشان می دادند و با بکارگیری مصالحی که هرگونه دخل و تصرف مالکانه و تضاد با آهنگ طبیعت را رد می کند حضورشان را در طبیعت دارای نشان کرده اند.


ساختمان فن آوری رسانه ای ویلریان فرانسه

اشکالی که به واسطه آنها می توان به شخصیت قدیمی چیزهای نو شکل بخشید که نشان گر زبان ترکیبی ماریو بوتا می باشد و در بیش از چهل پروژه ساختمانی طی سی سال آن را به خوبی اعمال کرده است.


HARTING OFFICE


خانه شخصی در کلونی ژنو


Single-family house in Breganzona



ایجاد سایه و روشن در کارها:

  • اگر از نقطه ای دورتر به کارهای بوتا نگاه کنیم خطوط هندسی را می بینیم که احجام اولیه را در مقابل منظره طبیعی پشت جدا می سازد و از حضوری خبر می دهد که هم غیر قابل انتظار است هم گذشته زمین را تعریف می کند.


    خانه شخصی در مونتاگنولا

  • خطوط قوی به وضوح بر مقطع فرمی سایه روشن در برابر محیط طبیعی پیرامونش تأکید دارند.سطوح به واسطه هندسه ای که نور را منعکس می کنند مجسم شده اند.
  • سایه کنج شما را به درون فرا می خواند و از داخل منظره های بسیاری که از دیدن آنها محروم شده ایم توسط خطوط ساده دیوارها و ستون ها شکل می گیرد.



دعوت طبیعت به داخل ساختمان:

  • یکی از ویژگی های کارهای بوتا گشودگی های بزرگ،حفاظت شده و عقب کشیده شده در قالب پنجره هاست و شکاف های کوچکی که پیوستگی های دیوار ها را قطع می کند وتبدیل به نقاط مناسب دارای امتیاز می شوند که از طریق آنها می توان فضای بیرونی را مشاهده نمود و حضور آنها را به داخل به گونه ای معرفی کرد که برای شرایط قابل سکنی ضروری باشند.


    Single-family house in Breganzona


    ویلایی در ایتالیا


    خانه شخصی در بریگانزونا

    تأکید بر مهارت های حرفهای در اجرا:


    تعبیه نور گیر های مشابه:

  • تر سیم ارتباطات توسط نورگیر های سقفی پیوسته ای که غالباً ساختمان را از طول به بخش هایی تقسیم می کند تقویت می شود.
  • این نور گیرها نه تنها نور دهی دارند بلکه وجود وقایع طبیعی مانند باران و برف را در فضای خارج نشان می دهند.




معرفی طرح های بوتا:

بخش اول:

تحلیل چند خانه شخصی

  • خانه شخصی در بریگانزونا
  • خانه شخصی در مونتاگنولا

    خانه شخصی در بریگانزونا:

    • این خانه واقع در تقاطع دوجاده درتپه ای نزدیک لوگانو می باشد.
    • در واقع همانگونه که ماریو بوتا تصدیق می کند عملکرد فضاهایی که همچون فیلتر(بین فضای درونی و بیرونی )عمل می کنند دو نقطه متقابل بنا را تشکیل داده اند که باعطف به مبنا قرار دادنشان به روی آنها تأیید شده است.


    • ایوان و مهتابی بلند که دربالای آن نورگیر سقفی قرار گرفته و یا فضای کوچک حیاط مرکزی وار در قسمت ورودی بنا.
    • شکل کلی مشابه که در بالای مهتابی قرار گرفته در ورای هندسه خشک خود یک سمبل مکانیکی است.




    خانه شخصی در مونتاگنولا:

    • از پائین تپه،منحنی ای که به واسطه ردیفی از پنجره های دایره شکل شاخص شده است قابل مشاهده می باشد.حجم نیم دایره ای که به واسطه بافت متراکم آجر بر سختی آن تأکید شده است،توسط یک سطح شیشه ای برش خورده و به بخش هایی تقسیم شده است که در پشت آن فضاهای مسکونی در سطوح مختلف قرار گرفته اند.


    • پلان مسکونی دارای نوعی پیچیدگی است که به واسطه ساخت یک حجم خطی از فضاهایی که شامل اتاق ورزش،استخر شنا و سونا می باشد بوسیله دیوار شیشه ای از دفتر کار و گاراژ جدا شده است.
    • در بالای این حجم ایوانی قرار دارد که محل دسترسی به جاده ایست که به خانه منتهی می شود.





    بخش دوم:

    تحلیل چند کلیسا

    • تفکرات بوتا در مورد کلیسا:

    «امروزه کلیسا فرصتی است استثنائی برا ی ساخت و تقویت فضائی که در آن زندگی می کنیم و نشانه ای تازه است برای آنچه که مردم منتظرش بودند.»

    «کلیسا ایجاد مکث می کند،یک لحظه سکوت،فرصتی برای انعکاس و عبادت بشری که مواجه با تغییرات سریع و تناقض های شهرهای مدرن.»

    «کلیسا ضرورتی است که نه تنها برای مومنان بلکه برای کسانی که ایمان ندارند یاد آوری است برای تلفیق دوباره با گذشته.»

    کلیسای اوری:

    تأثیر تفکرات بوتا را می توان به راحتی در طراحی این کلیسا مشاهده کرد:

    • پروژه به عنوان دیواری بزرگ در نظر گرفته شد که لزوماً هیچ گشودگی در سطح آن وجود ندارد ولی در مقابل در قسمت فوقانی باز است،جایی که منظره آسمان از طریق پنجره هایی با شیشه رنگی دور سقف با فضایی مثلثی شکل ذرات نور را به داخل می فرستد.


    • رنگ های متغییری را که از فصول گذر سال می گذرد و بر رأس درختان بالای ساختمان می تابد از صافی می گذراند.





    صومعه مونته تامارو :

    • از درون تله کابین که از دره کوه بالا می رود تا اسکی بازان در بالای آن استراحت کنند،حضور معماری را بلافاصله می توان دید.مسیر مستقیم و طولانی که از طریق ایستگاه تله کابین به صومعه می رسد،این بنا روی یک قوس و روی لبه یک حجم استوانه ای شکل قرار گرفته است.


    • یکسری از نوار های حلقه ای کنگره دار در سطح شیب دار سقف قرار گرفته اند و سبب می شوند تا نور طبیعی به داخل صومعه راه یابد.
    • نقش و نگار هایی به شکل درختان اثر انزو کوچی روی سقف بیننده را به سمت ورودی صومعه هدایت می کند.


    بخش سوم:

    تحلیل چند ساختمان عمومی

    ساختمان فن آوری رسانه ای در ویلربان :

    • این بنا واقع در حاشیه خیابان امیل زولا است.
    • ساختمان خود را به سمت جلو کشانده است وبه واسطه طرح مبسوط آن تصویری از یک حجم پر با مرکز توخالی را خلق کرده که در وسط یک شکاف عمیق ودرطرفین دارای سطح شیب دار می باشد.


    تقسیم فضایی:

    • این شکاف تا عمق شیشه ای ساختمان امتداد یافته و در آنجا می توان طرزقرارگیری فضاها در طبقات و نظام عملکردی ارائه شده برای ساختمان را مشاهده نمود.
    • بدین ترتیب:

      ۱٫خانه کتاب

      ۲٫خانه تصویر

      ۳٫خانه صدا




    • در کنار دیوار های بسته که سطوح آنها با آجر لعابدار نما شده اند که حجم دو پلکان را در بر می گیرد.
    • بر فراز قسمت داخلی گنبدی کاملا روشن به شکل مخروط که سرآن بریده شده در نقطه تداخل حجم مستطیلی و فرم استوانه ای پشت آن هنگام عبور ار سالن سخنرانی دسترسی دایره ای شکل را که به اتاقهای مختلف می رسد نشان می دهد.


      گالری هنر واتاری در توکیو :

      ویژگی ها ی بنا:

    • هندسه منظم بنا ناشی از هندسه مثلثی قطعه زمین در نقطه تقاطع خیابان اصلی و فرعی
    • برش سایه روشن ایجاد شده پله اضطراری محل تلاقی دو نما را مشخص می کند.


      تحلیل نمای اصلی:

    • پوسته منحنی در سمت چپ بنا بر ورودی تأکید می کند.
    • بریدگی کشیده در میان نما منتهی به پنجره مستطیلی بزرگی است که تنها محل رجوع به قسمت داخلی است و شش طبقه را به هم مرتبط می سازد.




      فضا های داخلی گالری:

    • طبقه اول:کتاب فروشی
    • طبقه دوم و سوم:نمایشگاه و گالری هنر
    • طبقه چهارم:دفاتر و محل اقامت مالکین

    موزه هنر های مدرن سانفرانسیسکو :

    • ساختمان موزه در قطعه زمینی واقع شده که دور آن سه بنای مرتفع قرار گرفته و به همین دلیل تصویری خاص و قوی را ایجاب می کرد که در عین حال قابل مقایسه با ساختمان های مجاورش نباشد.
    • نمای پلکانی بنا در جلو آجرنما می باشد و یکسری فضاهای نمایشگاهی را در خود جای می دهد که همگی از بالا نور می گیرند.


      اهداف طرح :

    • برغم تناسب نامطلوب ۱ به ۴ زمین و کل سطح ساخته شده نورگیری طبیعی در نظر گرفته شده است.
    • ایجاد فضای داخلی یکپارچه
    • ساخت یک پوسته خارجی که برخلاف خصوصیات نما ساختمان را ناشناخته نشان دهد و رهگذران را به داخل دعوت کند.


    • نما در مرکز باز شده و حضور حجم استوانه ای را نمایان می سازد که مزین به سنگ مرمرین دو رنگ می باشد.
    • این شکل نمادین در بالا با زاویه ای شیب دار برش می خورد به طوری که نور را به داخل حفره مرکز ساختمان هدایت می کند و حول آن راههای دسترسی به سالنهای نمایش قرار دارد.






    معرفی یک طرح :

    کارفرما : Hotel Tschuggen AG

    پروژه : arosa 2003_2006

    مساحت :۵’۳۰۰ m²

    حجم : ۲۷’۰۰۰ m³


    • Arosa یک منطقه جغرافیایی منحصر به فرد و طبیعی است که در کوههای سویس محاصره شده است
    • کمپانی مذکور به ماریو بوتا پیشنهاد کرد تا در این مکان هتلی ساخته شود.
    • این سایت پس از بررسی ، مناسب و قابل توصیف برای احداث یک هتل بزرگ شناخته شد .
    • این مکان فضایی بود برای مجادله انسان با طبیعت و در نتیجه سازش آن با فضای پیرامونش .
    • پس با الهام از درختان و محیط زیست اطراف سایت ، ماریو بوتا حجم بنا را به صورت بستری از خاک با سقف های اسپیس فرمی (همساز با درختان اطراف ) در نظر گرفت است که بازدید کنندگان کنجکاو را به هیجان وا می دارد .
    • این بنا در مفهوم ویژه خود به ما یک راه حل فریبنده از طریق تماس بصری که همان احترام گذشتن به محیط پیرامون خود است می دهد.



    فضاهای کلی :

    • این هتل دارای فضاهای عمومی ( استخر ، سونا و … ) است که قرارگرفتن آنها در خارج بنا و قرارگیری یک سلسله تراس با شیب کمی که هدایت کننده بازدید کننده ها هست فضای اکتیوی را به وجود آورده است
    • طراحی مدولار پلان ها محودیتی برای سازماندهی فضا و عملکرد ایجاد نکرده است .
    • اسن استراکچر شیشه ایی با نورپردازی داخلی در شب منظره زیبایی در دل کوهستان به وجود آورده است .



مطالب مرتبط با این عنوان

+ نوشته شده در  شنبه یکم آبان 1389ساعت 22:15  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

                
+ نوشته شده در  سه شنبه ششم مهر 1389ساعت 10:37  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

                 
+ نوشته شده در  سه شنبه ششم مهر 1389ساعت 10:34  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

                     
+ نوشته شده در  سه شنبه ششم مهر 1389ساعت 10:33  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

                                

+ نوشته شده در  سه شنبه ششم مهر 1389ساعت 10:33  توسط seiad mojtaba dastgheib  | 

مطالب قدیمی‌تر